För er som är medlemmar

Medlemssidan

Här har vi samlat information för er som är medlemmar i Södermanlands Bygdegårdsdistrikt

Medlemsnytta och förmånerStöd och hjälp

Hela bygdegårdsrörelsen existerar för att många personer runt om i hela landet väljer att lägga ner tid, tankar och kraft på att hålla igång över 1400 bygdegårdar, 24 länsdistrikt och ett förbund.

Här hittar du som är med och driver en av Södermanlands 28 bygdegårdsföreningar nyheter och material som stödjer och underlättar ditt engagemang.

Aktuellt

Kom på invigningen av Vässa pennan 4/9 kl. 11

Kom på invigningen av Vässa pennan 4/9 kl. 11

Äntligen kommer utställningen Vässa pennan till Sörmlands museum. Det är antagligen första och enda gången en utställning med EWK och nu verksamma satirtecknare visas på ett länsmuseum. Syftet är att lyfta demokrati, yttrandefrihet och delaktighet på ett lite annorlunda sätt.

läs mer
Vässa pennan – Bygdegårdsdistriktet i unikt samarbete med Länsmuseet i Nyköping

Vässa pennan – Bygdegårdsdistriktet i unikt samarbete med Länsmuseet i Nyköping

Vässa pennan är en vandringsutställning som innehåller verk av EWK och samtida satirtecknare. Utställningen är producerad av Bygdegårdarnas Riksförbund. Utställningen är ett inlägg i kampen för demokrati och yttrandefrihet och en motkraft till krafter som inte delar tanken om allas lika värde. Se den på Länsmuseet i Nyköping den 4-26 september.

läs mer
Bygdegårdarna har gjort ett gigantiskt tekniksprång

Bygdegårdarna har gjort ett gigantiskt tekniksprång

Landets bygdegårdsföreningar har tagit ett jättesprång när det gäller digitalisering under Corona-pandemin. Innan pandemin hade 4 procent använt digitala mötesformer i föreningens verksamhet. Drygt ett år senare har 51 procent prövat olika digitala lösningar.

läs mer
Välkommen på spännande distriktsstämma

Välkommen på spännande distriktsstämma

Årets stämma sker i en helt ny samverkansform. Vi kommer att vara fler, ha roligare och utnyttja våra befintliga resurser bättre, säger Södermanlands bygdegårdsdistrikts ordförande Ulla Johanson.

läs mer

Medlemsnytta och förmåner

Det finns en mängd förmåner för alla bygdegårdar som är med i Bygdegårdarnas riksförbund. Bland annat rabatter på inköp och el, gratis hemsida, tidningen Bygdegården mm.

Stöd och hjälp

Som medlem är ni inte ensamma. Det finns mycket som Bygdegårdsföreningen och Södermanlands Bygdegårdsdistrikt kan stötta med . Bland annat när det gäller uthyrning, styrelsearbete och finansiering.